Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saját-vér terápiával a szénanátha ellen

 Ez a módszer a homeopatikus saját-vér-terápia, mely nevében emlékeztet az élsportolók saját-vér kezeléséhez, de a valóságban nincs hozzá köze. Mint közismert a sportolók teljesítményük fokozására vagy kimerültségük enyhítésére használják a sajátvér terápiát, melynek során a korábban levett vérüket visszajuttatják a szervezetükbe az érrendszeren keresztül.

Ezzel szemben a potenciált saját-vér terápia a klasszikus homeopátia elvét követi, abszolút rizikómentes, minden mellékhatás és káros következmény nélküli gyógymód, és különösen allergiás panaszok gyógyítására, de legalábbis enyhítésére alkalmas. A homeopátiás "saját-vér" gyógyszert a szájon át adagolják, ára alacsony - különösen a többi szokásos gyógymódhoz képest -, elkészítése könnyű, de teljesen individuális, vagyis nem készen kapható, hanem egyénre szabott.  

 

Fontos tudni, hogy az interneten a "homeopatikus saját-vér-terápia" (németül: potenzierte Eigenblutbehandlung) címszó alatt található bejegyzések túlnyomó többsége - mind a magyar, mind a német nyelvűek - nem az itt bemutatandó eljárással kapcsolatosak. Azok vagy a sportolóknál használatos sajátvér terápiáról szólnak (vénából vett és később az izomba beadott - kezeletlen vagy valamivel kezelt - sajátvér terápiáról), vagy egy kevert módszerről, melyben a vénából vett saját vérbe homeopátiás gyógyszereket kevernek, és úgy adják vissza - többnyire injekcióban, néha szájon át - a betegbe. A számtalan bejegyzés közül alig található olyan, és azokban is csak egy-egy mondat erejéig, melyek a klasszikus, a tiszta homeopátia törvényei alapján előállított és itt bemutatandó saját-vér terápiáról szólnak.

 

A homeopatikus saját-vér kezelési módszer kevésbé ismert, holott már a homeopátia alapítójának a kortársai is használták. A módszer újra-feltalálója, egy németországi gyermekorvosnő, Dr. Hedwig Imhäuser, aki ezt a terápiát az első ízben 1970-ben megjelent (és azóta számtalan kiadást megélt) "Homeopátia a gyermekgyógyászatban - A gyakorlatból a gyakorlat számára" című könyvében írta le.

Imhäuser doktornő legalább másfélezer olyan esetet dolgozott fel, melyben potenciált saját-vér kezelést alkalmazott, és ezen esetek kiértékelésekor megállapította, hogy különösen a visszatérő fertőzéses és allergiás megbetegedések azok - mint például a szénanátha vagy csalánkiütés -, melyek ezzel a módszerrel a leghatásosabban gyógyíthatók. 

A több tucat szénanáthában szenvedő betegen elvégzett kezelés azt mutatja, hogy a potenciált saját-vérrel kezelt páciensnek nem csak akut allergiája fog jelentősen csökkenni, de a hatás az ezt követő évekre is megmarad, az allergia sokkal szelídebb formában jelenik meg, vagy - ami gyakrabban előfordul - egészen, vagy legalábbis több évre eltűnik.

Én már kipróbáltam és nekem segített ez a terápia, pedig már enyhe aszthmám is kialakult a sok allergiás tünetemtől. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy a szénanáthától mentes életet élhessen. 

 

Forrás: