Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan fogyasszuk az étrendkiegészítőket

 

Korunk, alkatunk, életmódunk szempontjából különbözőek vagyunk. Más-más összeállítású készítményre és táplálkozási szokásokra van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket.

 

  • Fontos, hogy ez a megoldás "ránk legyen szabva".
  • Fontos, hogy napi kiegészítésről beszélünk.

 

Ahogy minden nap eszünk ételt és iszunk vizet, ugyanúgy minden nap kell pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat.

 

A vitamin készítmények összetétele egészséges embereken végzett kutatások alapján lett összeállítva. Egy beteg ember vitamin szükséglete ennél általában sokkal nagyobb.

A kiegyensúlyozott összeállítások kimondottan az egészség megőrzésére szolgálnak.

Alapvetően kétféle termékkel találkozhat:

Az elsők a különféle olajkapszulák.

 

Ezek közé tartoznak az

  • E-vitaminok,
  • az A
  • és D vitaminok, valamint a
  • különféle növényi
  • és halolajak.

 

Ezeket gyakorlatilag mindegy mikor vesszük be. Egyáltalán nem tapasztaltunk olyat, hogy negatív érzetet váltottak volna ki éhgyomorra történő bevételkor. A felszívódást segíti, ha evés közben veszik be, mivel az étrendünkben megtalálható olajokkal és zsírokkal együtt jobb hatékonysággal szívódik fel. Ez az egyetlen ok, hogy az evés közbeni bevételt javasoljuk.

 

Más a helyzet a vízben széteső tablettákkal és kapszulákkal, amik koncentráltan tartalmazzák az általában por alakú hatóanyagokat. Ezek esetenként nem várt tüneteket eredményeznek éhgyomorra. Ez lehet azonnali gyomorfájás, hányinger, vagy akár rosszullét is. Mindezen tünetek nem jelentkeznek, ha evés közben vagy közvetlen étkezés után veszik be. Ennek oka az, ekkor a pár milligramm hatóanyag elkeveredik több dekagramm egyéb táplálékkal, és ezekkel együtt kezd lassan emésztődni. Ez így hatékonyabb is és elkerülhetjük az éhgyomorra való bevétellel járó kellemetlenségeket.

 

Ezenkívül még vannak gyógynövények, amik a hagyományos népi gyógyászat alapjait képezik. Sokféle betegség kezelésére alkalmasak, és remek immunerősítők.